Privélessen voor jouw schoolvakkenPrivélessen voor jouw schoolvakken


Over ons

Privélessen voor jouw schoolvakken

Welkom allemaal, mijn naam is Gerard. De afgelopen jaren ben ik druk bezig met het geven van onderlinge privélessen voor schoolvakken, bijvoorbeeld wiskunde, geschiedenis en Engels. Dit doe ik vooral voor examenleerlingen, zodat het slagingspercentage verhoogd wordt. Het maakt niet uit voor welk vak, ik ben er voor iedereen om te helpen. Tevens doe ik dit onder vier ogen voor meer concentratie op de stof en de eigen verantwoordelijkheid van mijn leerlingen. De tijd die wordt gestoken in een bepaald issue hangt af van de leerling, vandaar dat de planning flexibel ingedeeld is. Op mijn blog zie je meer van de gesprekken, dus kom snel kijken!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Rijscholen
27 maart 2018

Hiep hiep hoera! Je bent 16 jaar, dan mag je nu be

Rijscholen

Hiep hiep hoera! Je bent 16 jaar, dan mag je nu beginnen met jouw rijbewijs. Vroeger was dit pas vanaf 18 jaar, maar deze regels zijn inmiddels veranderd.  

Nieuwe regels

Zodra je 16 jaar bent, mag je theorie-examen doen. Je kunt dit dus al gaan oefenen bij Autorijschool VOC/Verkeersschool Van Oyen als je nog maar 15 jaar bent. Zodra je 16,5 jaar bent, mag je dan ook daadwerkelijke rijlessen gaan volgen. Vanaf het moment dat je 17 jaar bent, mag je afrijden. Mocht je dan je rijbewijs halen, dan mag je dus in een auto gaan rijden. Je mag echter nog niet alleen in een auto rijden. Tot je 18e verjaardag zal je met een begeleider / coach in de auto moeten rijden. Op deze manier doe je veel rijervaring op en zodra je echt 18 jaar bent, kan je dan veilig alleen in een auto rijden.  

Keuze rijschool

Het kiezen van een rijschool is niet altijd even makkelijk. In elke woonplaats zitten namelijk meerdere rijscholen en welke moet je dan kiezen. Het is verstandig om eens wat rond te vragen in jouw omgeving. Met welke rijschool hebben mensen goed of juist minder goede ervaringen. Als je bijvoorbeeld nog een keuze moet maken tussen twee rijscholen, dan kan je bij beide een proefles aanvragen. Je kunt dan kijken of het klikt met de instructeur. Tevens kan de instructeur dan een inschatting maken over het benodigde aantal lessen. Op deze manier kan je een weloverwogen keuze maken.  

Kosten

Als je een keuze gemaakt hebt qua rijschool, dan moet je nog een keuze maken over de manier waarop je jouw lessen wilt betalen. Wil je per losse les betalen of kies je voor een pakketprijs. Veel rijscholen hebben tegenwoordig pakketten die ze aanbieden. Wat hier in zit, is verschillend per rijschool. Zo kan een pakket bijvoorbeeld bestaan uit 20 rijlessen en een keer afrijden. Als je voor een pakket kiest, is dit vaak voordeliger. Je zit dan echter wel vast aan de rijschool. Mocht het na een aantal lessen toch niet zo bevallen, dan kan je niet zo makkelijk overstappen naar een andere rijschool, omdat je de lessen al betaald hebt. Het is dus erg belangrijk om goed te luisteren naar jouw gevoel bij de proefles.  

Traditionele lessen of snelcursus

Als je er geen zin in hebt om elke week een keer te lessen, omdat je dit te lang vindt duren, dan kan je kiezen voor een snelcursus. Ook hier heb je diverse varianten in. Maar bij de meeste snelcursussen heb je binnen een aantal dagen je rijbewijs.  Er zijn dus verschillende mogelijkheden. Luister goed naar je gevoel en maak daarna de juiste keuzes. Veel succes met het halen van jouw rijbewijs en voor daarna veel veilige kilometers.